torsdag 13 februari 2014

nä ni får inte läsa vad som händer mig och inte kommentera. ni får inte göra det för jag ser att ni är här och går förbi och ingenting i mitt liv gör ondare än att folk inte bryr sig om sjukförsäkringspolitiken.

Hur såg du ut för prick ett år sedan?
typ lika kort hår som jag har nu. lite magrare. klädde mig mycket mer feminint än jag gör nu.
När vaknade du imorse?
8 ca, men var så jävla utmattad att jag somnade om och sov till 12. 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
"oj, somnade jag med dattan i sängen igen.."
Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
nja imorse sov jag ju. men mamma ringde mig vid 15, hon pratade om vad jag ska göra nu och jag grät. 
Vilket humör är du på?
helt jävla utmattad. vill dö av sorg och ångest.
Har du ont någonstans?
*bittert skratt* ja.
Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
ingenting. fil och bär är det enda jag får i mig.
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
toapapper grönsaker och mjölk.
Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
en streamingsida där man kan se os olaaaagligt. fuck tv3.
Vad ska du göra ikväll?
dö hoppas jag. (nä, men sova så tidigt som möjligt. ska fan ta extra mycket medicin för att domna bort och somna). det är redan kväll. jag har pratat med mamma (lovade henne att dricka mjölk eftersom jag inte orkar äta något) och tittat på konståkning. ska väl fortsätta göra typ det.
Vilken är den första låten du sätter på idag?
orkar inte lyssna på musik idag, har för mycket ångest och är för ljudkänslig. men om jag hade lyssnat på nåt hade det varit the national - baby we'll be fine pga raderna i'm so sorry for everything sliter ut mitt hjärta på ett behagligt sätt.
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
hahahah jag vet inte. låg i sängen antagligen.
Vad har du på dig idag?
grå mjukisbyxor, grön/vinröd/blå checkered armlös skjorta. 
Och helgen då, hur blir det med den?
vet inte. ska egentligen till en av mina finaste kompisar som fyller år på lördag men jaja vi får se om jag pallar det. imorgon ska jag upp i arla morgontimma (8) och ringa vårdcentralen och förhoppningsvis få en akuttid hos min nya doktor (eftersom härliga försäkringskassan hotat mig :)))))))) ). sen ska jag till min socionom. 
en del av mig vill åka långt, långt bort. för jag orkar inte. lämna allting, bli så jävla full fyrtio dagar i rad, kedjeröka. det är vad jag vill.

jaja hejdå.

p.s. jag undrar hur stor del av er som innerst inne är lättade över att det här händer mig och inte er. alltså jag förstår det om det är så, om ni är glada för att era liv är mer stabila, mindre mardrömslika, om ni har en inkomst större än 1000 kronor och sedan ingenting.

men jag undrar också om ni fattar att det här kan hända er också. era barn, era vänner, era kusiner, era syskon, er. att jag inte är något som är långt borta för er. att min sitaution inte är ovanlig.

men jaja jag har fan ingen erfarenhet av att vara frisk så hur ska jag veta vad ni tänker när ni läser mina inlägg om hur samhället failar mig och sen går vidare utan att någonsin prata om hur ihålig vår "välfärd" är eller ens kommentera ett futtigt "kram".

att det här tillåts hända, förstår ni det? att det är min verklighet, att det här är mitt LIV. att jag också är en person.
varför fattar ingen att jag också är en person.

p.s.2. det här är systematiskt strukturellt VÅLD. förstå det.

p.s.3. om ni röstar blått efter att ha läst om vad som händer mig: fuck you. fuck you för att ni hellre vill ha sjätte sjunde åttonde jobbskatteavdrag än fungerade välfärd. fuck you för att ni vill ha ett  skrattande lågt maxantal på sjukdagar (jag KAN INTE FÖRSTÅ varför man bara får vara sjuk i ett år. jag FATTAR INTE. kan någon snälla förklara tänket för mig?? mvh har varit sjuk i sju år och var redan innan det mkt medveten om att ibland blir personer sjuka i många många år, ibland blir personer sjuka och sen aldrig friska igen. hur kan inte våra makthavare förstå det jag förstod som trettonåring?? hur?). fuck you för att ni vill ha fas 3. fuck you för att ni ser till att jag knappt överlever. fuck you, fuck you, fuck you. och fan ta ansvar över att det är det här ni gjort. skiter i om ni själva tycker att er människosyn är superb, om ni tycker att det är synd att så många människor "hamnar mellan stolarna" (newsflash!!! det är inte att "hamna mellan stolarna", det är strukturellt!!! det här är vad makthavarna VILL), om ni prioriterar en ekonomisk politik (som dessutom inte ens går bra ekonomiskt???) framför en human. fuck you forever.

p.s.4. vet att jag är för hård, vet att dom flesta av er genuint bryr sig och är så tacksam för det.  men jag är helt utom mig av sorg, jag har skakat okontrollerat i sju timmar nu. och det känns som slag i magen att se att folk har läst vad som hänt utan att kommentera. förstår att det är svårt att veta vad en ska säga, att allt är hopplöst. men snälla snälla skicka mig lite kärlek och stöd för jag vet inte hur jag ska klara av det här. jag har typ fem dagar på mig att fixa fram jättemånga dokument, jag har typ fem dagar på mig att få en läkartid (detta omöjliga uppdrag, försäkringskassan är så skrattretande verklighetsfrånvänd). mitt liv är fullständigt i spillror och jag har inte fått någon tid alls på mig att stanna upp och smälta det.

14 kommentarer:

Maria sa...

En futtig men ärlig, varm och innerlig KRAM!
(I höst åker dom ut, dom jävlarna).

Hanna sa...

Alltså fan för fan för fan för Sverige. Vi ska ha regeringsskifte. och vi ska ha vård till sjuka, för i helvete.

Lycka till med alla dokument och måsten. Det är så fult att det är du och inte vården som tar hand om dig. Förlåt för att vi inte är ett bättre land.

Ida sa...

Hatar att det här händer dig. Att det händer någon över huvud taget. Att det ser ut som det gör. Det är så djupt orättvist och så jävla jävligt.

All kraft till dig.

<3

Sandy sa...

Kram och förlåt! Ska bli bättre på att kommentera. Har följt dig i några år här och blir alltid så berörd av det du beskriver. Fy fan för din situation nu. Hur du inte kan vara berättigad sjukpenning är ofattbart. Är så arg.

Kärlek!

kim sa...

jag läser, läser, läser precis allting, jag bryr mig och jag vill ge dig TUSEN styrkekramar trots att du är en främling och inte alls vet vem jag är. jag bryr mig trots att jag inte lämnar avtryck, det gör så jävla ont att du och människor ska behöva ha det så här. blir så fucking förbannad. så KRAM

Anonym sa...

Läser och lider. Är läkare och ser hur detta drabbar, från andra sidan. Får tillbaks sjukintyg där de inte låtsas förstå och måste ha förtydliganden trots att det framgår av både diagnos och beskrivning att en sjukskrivning är behövd. Samtidigt skickar de ett glatt besked till min patient (ångest) om att sjukpenningen dras in i väntan på att läkaren (jag) skriver ett "bättre" intyg. Som om felet låg hos mig och inte i detta sjuka system (alltså jag har säkerligen gjort mig skyldig till flera slarvigt skrivna sjukintyg men inte i de här fallen som jag minns). Det är som att de letar anledningar till att neka och om de inte gör det så försöker de försvåra. Är så förbannad över att ha jobbat med patienter som har börjat må bättre för att sedan åter se dem suicidala efter kommunikation med försäkringskassan. Och är högst medveten om att det även kan drabba mig i en situation där jag inte kan skydda mig med en läkarroll, där jag är den drabbade. Fan för alliansen! Kram och kärlek till dig!

Anonym sa...

Jag hoppas innerligt att det blir bra snart. KRAM

Chaos By sa...

De måste försvinna till hösten för så här kan vi inte ha det. Hoppas att du får ihop alla papper läkare och allt du behöver! Kram!

J sa...

Jag har tänkt "det kan ju inte vara på grund av alliansen, människovärdet kan ju inte bara försvinna för att de ändrar på den ekonomiska politiken. de här tjänstemännen kommer vara dumma i huvudet även om det är en sosse-regering", och röstade på alliansen i förra valet (mitt första). men vad fan, jag kan ju inte läsa det här och fortsätta tänka på samma sätt. men jag förstår verkligen inte, hur kan lagar och förordningar vara utformade så att människovärdet försvinner? vilka sjuka människor kommer på det?
Fan, förlåt. Så jävla mycket styrka till dig!

anna sa...

Jag är ledsen att jag varit här och läst men inte kommenterat. Enormt slappt av mig. Förlåt! Det är så vidrigt allt detta, jag blir vansinnigt arg. Skulle aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig någonsin rösta på alliansen. Jag vågar itne ens snudda vid tanken på att de skulle bli omvalda ännu en gång. Det får bara inte ske. Det är så fruktansvärt ledsamt att se dig, min bror, min kusin, med flera med flera snurra runt i en vårdapparat som är så sinnesjukt åt helvete. Att ni, som är de som kämpar med allt möjligt dagarna igenom kopplat till era sjukdomar, också ska behöva kämpa mot dessa jävla fittregler, fittlagar och fittmyndigheter. Det är bara inte okej någonstans.

Tack för att du skriver.

KRAM

S sa...

Styrka pepp och tankar till dig! Systemet är sjukt och jag är SÅ ledsen över din situation.

<3

För det är min tur nu. sa...

Jag lovar att inte rösta på alliansen. Och ja, jag är glad för att jag inte har det som du, det verkar för jävligt men jag önskar inte dig det heller. Ich ja, jag tycker att det är svårt att veta vad jag ska skriva till dig, för jag känner dig inte även om jag vet mer om dig än du om mig. Men jag lovar att inte rösta på alliansen.

bonnie sa...

Hej. Jag har inte kommenterat för att min kommentar skulle bli så jävla deprimerande. Jag upplevde något väldigt likt det du går igenom (dock helt annan sjukdomshistoria) och jag slogs i så väldigt många år. Visst, nu är det annorlunda, jag "fick hjälp" (dvs jag fick det ekonomiska och samhälleliga och psykologiska stöd jag borde fått från dag ett) till slut. Men det tog år. ÅR. Jag tänker att du inte vill höra om det.

Samtidigt kanske du vill det?
När jag till sist blev sjukskriven var jag det i åtta år, fram till i höstas. Jag var tvungen att som 25åring flytta hem till mina föräldrar, jag tappade hela mitt liv, jag låg på golvet inne i en av försäkringskassans lokaler och grät, jag sabbade precis varenda relation jag hade för att jag inte orkade annat än MIG. Det var helvete. Det är på många sätt fortfarande helvete.

Jag önskar dig all ork i världen. Slåss. Skrik. Så länge det bara går. Låt sen andra som orkar slåss och skrika åt dig.

Och nej. Jag kan inte heller förstå att någon alls röstar blått. Jag kan bara inte förstå det.

Linnea sa...

hej fina du, jag har last din blogg i flera ar, sakert sedan 2009, och tycker du verkar vara en sa bra, klok och fin manniska. kan aldrig aldrig aldrig forsta vad du tvingas ga igenom, aven om jag ocksa varit sjuk i 7 ar (har bipolar sjukdom)sa ar jag pa det stora hela valdigt abled. far total javla angest av att tanka mig din situation, jag laser 4-arig utbildning och aven om min utbildning ej garanterar jobb pa det satt typ lakare gor, sa ar nog risken for att jag ej ska fa jobb ganska liten, och jag har ANDA angest for att klara av livet ekonomiskt. fyfan. nu borjade det har handla o mig vilket INTE var tanken.

men alltsa, det gor mig helt vansinnig hur samhallet ser ut, hur vi i Sverige helt borjat vardera manniskor efter hur arbetsfora de ar, hur Sverige blir mer och mer som USA (dar jag bor & fan, detta samhalle vill vi INTE ha). det ar sa vidrigt och ovardigt och jag forstar inte manniskor som vill slippa betala skatt for att kunna shoppa mer skit eller aka pa fler miljoforstorande fucking thailandsresor. jag betalar gladeligen MYCKET i skatt for att jag och mina medmanniskor ska kunna fa ordentlig, trygg och vardig hjalp nar det behovs.

du ar stark josefin, jag vet att du tvingas vara det, men fan vad du kampar. jag hoppas det fixar sig for dig. borjade grata nar jag laste detta. manga manga kramar.