söndag 22 maj 2011

529

men jag ska se dig trots allt du bär och älska dig precis som du är

Jag skulle kunna skriva en bok om dig. Flera tusen sidor text som handlar om dig, om dig, om dig och inget annat. Jag skulle beskriva hur dina hårstrån faller över varandra, hur dina fingrar ser ut när dom plockar gitarrsträngar, hur vacker du är när det är morgon och du slår upp dina ögon för första gången, hur dina handflator känns på mitt lår när det är natt och vi ska sova, hur ditt skratt klingar i mig och stiger mot himlen, hur du skriver finare än Mattias Alkberg, hur din hjärna övergår ditt eget förstånd.

Jag skulle kunna skriva en bok om hur det känns i mig. Flera tusen sidor text som handlar om mina känslor för dig, för dig, för dig och ingen annan. Hur mitt bröst exploderar av stolthet när du går in i ett rum, hur du får mig att sträcka min rygg, hur du lyfter mina mungipor mot himlen och högre, hur du bygger en trygghet i mig när det är natt och jag blir liten, hur du utmanar mig i politiska diskussioner, hur du alltid alltid utvecklar mig.

Jag skulle kunna skriva en bok om vår framtid. Flera tusen sidor text som handlar om imorgon och alla dagar efter det, inget annat. Jag skulle skriva att jag är rädd ibland, för livet är så långt och jag så maktlös, att det finns så många som är så mycket bättre än mig och du kommer att träffa dom, hur rädd jag är för att du ska lämna mig ensam för utan dig finns ingen framtid att skriva tusen sidor text om. Hur rädd jag är för att bli bitter, hur rädd jag är för att vara den som slutar älska. Livet är så långt, kärlek är så förgängligt, men jag vet bara detta och det är om vad min framtid handlar: att du är den vackraste som finns, att du utmanar mig. Att jag aldrig kan snegla för att se om gräset kanske är grönare på någon annans sida, för sedan du kom in i mitt liv har jag för första gången sett färgerna som livet ger mig. Att med dig ska jag gifta mig en dag, att din hand ska jag alltid hålla. Att för dig ska jag kämpa mig blodig om det behövs, jag tänker kämpa tills det är helt dött och alltid alltid alltid önska och jobba för att det inte ska vara dött innan himlen begravts. Dig ska jag älska när du inte orkar älska dig själv, för dig ska jag göra allt, allt, allt och jag kan göra det eftersom jag vet att du alltid ger tillbaka tusenfallt, mer än så.

I dina ögon vill jag alltid bo, mittemot dig vill jag alltid äta frukost, dig vill jag pussa hejdå varje dag. Dig vill jag ge himlen, stjärnorna och allt som är bra i mig, dig vill jag vara med i hela mitt liv.

3 kommentarer:

Anonym sa...

wow, du är magisk! skriver så oerhört fint

mad. sa...

hej. jag brukar inte kommentera här så ofta. men jag vill bara säga till dig att jag är så tacksam att jag fann din blogg för kanske ett halvår sedan. för dina ord får mig att tro på kärleken. och jag brukar inte tro på den. men när jag läser om dig och victor så känns det så äkta.. jag vet inte varför jag skriver detta men Tack.

Tärningen är kastad sa...

Jag håller med. Du skriver fint. Jag gillar folk som kan trolla med ord. Du kan det på ditt eget speciella sätt. Ett nöje att läsa.