onsdag 30 november 2011

594

Alltså. Nä. Nu får ni muntra upp mig.
Mitt liv faller fucking samman. Min familj är som den är, jag orkar aldrig ta hand om mina vänskapsrelationer, jag ser på medan Victor försvinner bort från allt, min hälsa tog jag upp i förra inlägget och nu till min ekonomi.

Jag är student. Min inkomst är 8000 kronor. Jag betalade just drygt 6200 kronor i räkningar. Det är december = julklappar ska köpas. Jag börjar få slut på mat och måste därför storhandla. Jag kommer antagligen behöva betala pyskologavgifter snart, vilket kommer vara minst 1200 kronor. Mina mediciner börjar ta slut, jag måste köpa nya. Därtill behöver jag inhandla ledstöd (vet inte vad det heter? såna blå saker man har kring sina leder för att stärka dom) eftersom mina fot- och handleder fungerar allt sämre. And on it goes..

Synd att alla mina kompisar bor så stadigt, annars skulle jag tvinga någon att flytta ihop med mig. Jag älskar min lägenhet så jävulskt mycket, men jag har uppenbarligen inte råd med den.

Sånt jävla hurra över livet just nu! Fan.

Så. Ja. Muntra upp mig. Hit me with your best shot. I neeeeeed yoooouuuu.

15 kommentarer:

Hanna sa...

Vet inte riktigt vad du gillar för serier eller snubbar, men jag har fallit handlöst för Noel Fielding de senaste dagarna och han är med och gör en skitfin/rolig serie som heter The Mighty Boosh, som du kanske sett men kanske inte och då kan man lika gärna tipsa tänker jag. Jag hittade honom genom att han spelade (FANTASTISK) goth i en serie som heter The IT Crowd, och den är visserligen charmig men så himla könsstereotyp att jag flera gånger varje avsnitt blir trött och spyr i min egen mun (det är ett rätt roligt uttryck). Men så är inte Mighty Boosh alls! Det kanske inte finns så himla många kvinnor i serien (nu blir det här ju inte alls peppande, så himla arg jag blir över att ingenting kan vara feministiskt bra), men den är inte till för att befästa könsroller liksom. Den är ljuvlig och alla, män som kvinnor, blir kära i Noels karaktär Vince Noir, och han är så sjukt snygg och charmig och pratar bästa brittiska engelskan. Han ler väldigt bra också.

josefin sa...

har inte sett den, tack för tips! mycket bra tips då jag har mängder av tid här i min sjukbädd =)

och ja det är så jävla störigt att ingenting lyckas vara feministiskt. en del är okej, men inget är BRA. det stör mig ibland så mycket att jag inte orkar titta..

Hanna sa...

Vad bra att det var passande! Det finns tre säsonger med 8, 6 och 6 avsnitt vardera, och det är så där skönt överkomligt. Har tänkt börja de Doctor Who men det är ju så mycket att det knappt går.

Eller hur!! Och nu för tiden känns det som om alla filmer tänker "nej, vi vill inte vara tråkigt pk", och att det tänket genomsyrar hela samhället, så ingen vill ens göra något bra! Antifeministerna säger att det är tvärt om, att ingen får göra något ofeministiskt för då är feministerna där och hugger direkt, men hallå, det är ju tvärt om. Och klart vi måste hugga när allt är bajs.

Allt är inte bajs, dock. http://www.youtube.com/watch?v=AwSMFqffYzs Här är han, Vince. Hans outfits är så himla bra. Och en sak som jag dör av gosighet av är varje gång någon påstår att han är en kvinna (typ "you and your wife") och han bryr sig inte, hör inte, bara ler och nickar på hans sätt. Säger "yeeah" och småskrattar på hans speciella, perfekta sätt.

Hanna sa...

nu skrev jag tvärt om två gånger. äsch då!

emma sofie w sa...

Har aldrig riktigt vågat kommentera förut, men, hej hej, här är jag och jag läser.

Först, stor jävla kram!
Jag har inga superduper tips, tyvärr. Jag brukar läsa om favoritböcker som jag vet får mig att må bra när livet känns sådär, hjälper till viss del ibland.

A/H sa...

This Too Shall Pass. Tänker jag dagarn i ända. Och om du bor i sthlm/uppsala eller ngt sånt kan jag flytta in hos dig! Jag är liten och smutsig, stökig men mkt snäll. Obs gillar att diska och tvätta. Fast jag är fan ingen happy go lucky, så kanske ej så uppmuntrande.

belle sa...

det här med ekonomi är ett så infekterat ämne i mitt eget liv att jag bara vill kräkas när jag läser det här för att ha tight med pengar är så himla BEGRÄNSANDE. men. verklighetsflykt som de andra är inne på fungerar utmärkt. eller ja. brukar. så jag tipsar den gamla godingen twin peaks. kan titta på den hur många gånger som helst. om & om & om & om igen. tänker på dig! kram!

Sofia sa...

Det är verkligen svårt att leva i världen när den inte verkar ha plats för en riktigt... Så brukar jag känna allt som oftast iaf. Det här med ekonomi alltså, hatar! Men det enda jag an säga är; prioritera dig själv. Alltid.
Köp din mat först, sedan mediciner, sedan psykolog-besök, sist ev någon julklapp. Jag blir bara alltmer anti materialism för var dag som går, så man behöver faktiskt inte köööpa så mycket. Ge bort en varm kram eller något du själv gjort. Kostar inget, eller mycket lite, och betyder så mycket mer! Kram och hoppas verkligen att du känner dig bättre snart.

Hanna sa...

Alltså ursäkta spam, men det här är också så fint: http://www.youtube.com/watch?v=ovliyZS-yyM
Vince har en punkperiod i ett avsnitt. Åh.

It's all gonna be fine sa...

Alltså jag kan verkligen inte bidra så mycket här, med tips och så, pga är sämst på detta själv. Inte har jag shitloads of money heller. Men om du vill (och törs) så maila din adress till mig så kan jag skicka några trisslotter. Obs ej skämt (vill inte vara förmäten pga menar det EJ), hade jag möjlighet att bidra med något konstruktivt skulle jag, men det här är vad jag kan ordna. Och just ja, min mail är itsgonnabefine2009@gmail.com. Kram!

josefin sa...

Herregud, all denna ombrysamhet. Att starta den här bloggen kan ha varit ett av dom bästa besluten jag gjort. Jag vill krama er allihop. (Önskar att jag hade energi nog att svara alla individuellt men tyvärr. Kanske senare).

Madde sa...

Jag gillade This Too Shall Pass. Den ska jag skriva ner i min rödprickiga bok med bra grejer. Vi är nog grymt olika Josefin, men det struntar jag i så här får du några av mina favvos:

LIVET ÄR INGET JÄVLA SPA!

(citat av Louise Hoffsten, love it)


Ej var jag sky,
ej var jag våg:
Död som en is
fjättrad jag låg.

Kom så du, sol,
gjorde mig fri
Våg är jag nu,
sky kan jag bli

(dikt på tunnelbanan för fem år sen)

Madde sa...

Och så här skriver Bodil Malmsten om när det är svart:

"När jag känner mig deprimerad är det första jag gör att kontrollera att jag minns historien om pingvinen. Så länge jag gör det vet jag att depressionen är tillfällig, jag kommer inte alltid att se allting så svart. Det kommer att gå över.

En gammal dam hittar en pingvin på gatan. Damen tar pingvinen till polisstationen och frågar vad hon ska göra med den.
- Ta den till zoo, säger tjänstgörande poliskonstapel.
En tid senare möter polisen den gamla damen tillsammans med pingvinen ute på stan.
- Jag trodde jag sa att ni skulle ta den till zoo, säger polisen.
- Det gjorde jag också, säger damen. Och nu ska vi gå på bio."

(ur Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig)

Madde sa...

Fint med inflyttningserbjudande och trisslotter och serier och kloka ord här! Önskar jag kunde säga och göra mer och bättre. Ta hjälp av dina vänner! De verkar vara jättefina. Jo, jag vet ju hur det är med att be om hjälp, men... ibland måste man... This Too Shall Pass! Styrkekramar!

Sofia sa...

Hur känner du dig nu? Någon förändring av läget? Hope you´ll hang in there!