tisdag 9 oktober 2012

Fittbloggen

Ok. Så. För tre år sen hade jag en infekterad häl och antibiotikabehandlades för det. En vecka senare var den där: svampen. Som jag fortfarande inte blivit av med. Jag tror att det delvis har att göra med min sjukdom som gör mina slemhinnor svaga och därför ger bättre fäste till svampinfektioner, men still. Det är jobbigt som FAN. I våras utvecklade jag EKSEM i fittan för jag kliade så mycket i sömnen. Jag kan berätta en sak: eksem i fittan gör ONT. Långa perioder har jag fortfarande jättestora problem att ha sex. Många många gånger efter att jag legat med någon har jag sår i fittan (inte i slidan) dagen efter. Det är så jävla otrevligt.

(Min syster var här i helgen (söndagseftermiddagen är ett blogginlägg i sig), hon läser till läkare. Just nu har dom gynekologikursen och hon tycker att det är askul och vill just nu bli gynekolog. Jag kände bara ja snälla bli det så att du om femton år kan forska, DET BEHÖVS FORSKNING OM FITTPROBLEM)

Iallafall, då i våras fick jag utskrivet tabletter som fungerade ganska bra medan jag åt dom, men direkt när jag slutade var det tillbaka i full force. Gynekologen föreslog att jag ska ta ut min spiral och nu funderar jag seriöst på att göra det, för jag står fan inte UUUT med det här längre.

Men asså..det är ändå min spiral. Jag gillar den, fan. Jag har inte haft mens sedan jag satte in den, minns fan inte ens hur det är att ha blödningar jämt och ständigt. Den är praktisk. Jag fick den gratis. Allt är fiiint. Dessutom: jag har gått på ca samtliga p-piller. Spiralen föreslogs för att jag haft såna problem med allt, barnmorskan jag då hade sa att den borde funka. Min spiral är min sista utväg vad gäller hormonella preventivmedel och jag känner bara..orka. Ooorrrkkkaaaa. Jag vill ju ha den i mig (vill även skjuta upp ut-tagandet så långt in i framtiden jag kan, har hört att det ska vara en smärta nog för hundra pers)

(Nej, jag tänker inte sätta in en kopparspiral. Jag vet att det är jättebra att den inte har några hormoner, men det ger rikare blödningar och efter halvåret då jag hade oavbruten mens i sådana mängder att jag blödde igenom tre lager + bindtapetserade trosor känner jag bara NEJ. Do not want.)

Det är ju ganska tydligt att jag + hormoner inte fungerar. Jag har fått migrän, jag har blivit deprimerad, jag har fått sjukaste humörsvägningarna ("MEN DU SA JU ATT KLOCKAN LÅG PÅ DET ANDRA BORDET DU ÄR SÅ DUM I HUVET BUHUHUHU INGEN FÖRSTÅR MIG JAG OOORKAR INTE ÅH ÄR DET DÄR EN NY BLOMMA VAD FIIN") (detta var en seriös rant jag hade för några år sedan), jag har inte fått ett slut på dessa härliga svampinfektioner etc etc etc. Name one side-effect, I've had it. Ungefär så.

Alltså the conclusion är ju att jag borde ta ut den (vilket kanske kan vara bra med tanke på att jag ibland slarvar med kondom när jag ligger med killar JA JAG VET). Jag behöver nog bara höra att det är rätt grej att göra.

Berätta nu för mig vad jag ska göra, bloggen.

10 kommentarer:

Linn sa...

Jag slutade med p-piller när jag började må dåligt av det. Var urkass på kondom innan, men det slutade jag vara när det inte fanns nån fallskärm. Jag säger att du kan ta ut den om kondomgrejen är liksom det enda som är jättejobbigt med att ta ut den.

Hanna sa...

Jag tänker som Linn, och du i texten, det är säkert bra för kondomanvändandet att inte ha annat skydd. Men I heart att slippa mens. Det är det mest bekväma som hänt mig. Å andra sidan är det rätt nice att vara okej med sina naturliga kroppsfuktioner. Tycker att du ska vara snäll mot fittan dock, och om den mår bättre utan mår du säkert bättre också. Puss(y) och kram!

Chaos By sa...

Jag skulle ta ut den pronto om det fanns chans att en blir bättre av det. Kondom är kondom men det är en bra grej, trots att jag är allergisk mot dem. Mens är ju inte det roligaste men en vänjer sig! Sedan hoppas jag att din syrra blir gynekolog och vill forska för det finns så mycket som borde få en lösning för oss alla med en fitta.

Rödluvan sa...

Man pratar alldeles för lite om sånt här! Heja din syrra och hoppas hon kör på att bli gyn.

Håller med ovanstående, bi-effekterna verkar ju vara extremt jobbiga - jag skulle ta ut den.

vbf sa...

Okej. Du kommer hata detta tips, men det var det ENDA som funkade för mig:

Sluta med ALLT socker. :C Du behöver inte gå hard core atkins eller något, bara sluta äta söta produkter, ha socker i kaffe/te etc.

Testa ett par veckor om du ej tror mig. Drick gärna citronvatten, äppecidervinäger etc. Ledsen för detta råd, men trust mig.

Hälsningar,
älskar-också-sin -spiral

Ps. Första gången märkte jag skillnad direkt, men det tog ett tag (någon månad) innan symptomen försvann helt. Nu - sju år senare - kan jag äta godis som det inte fanns någon morgondag igen. :D

josefin sa...

Jag kommer nog ta ut den, det känns som det vettigaste. Det största minuset är ju att mensen kommer tillbaka och det..kan jag väl leva med.

Ja, det pratas alldeles för lite om sånt här! Jag var tystlåten om det ett tag men sen tänkte jag bara att whatever, fuck it, det här är jobbigt för mig, jag vill prata om det. Nu kan jag gå lite väl långt då jag ibland sitter på bussen och i princip skriker ut "gaaah min fitta gör så jäävla ooont" vilket jag antar är mindre trevligt för mina medresenärer. Hoppas även att min syster blir gynekolog pga 1. hon kommer bli en fantastisk läkare och såna behövs inom gyn 2. jag tror att hon är pepp på att forska om kanske 15 år och guud vad jag vill att det ska forskas mer om fittan.

vbf:
jag hatar inte tipset! däremot har jag läst samt fått det förut. mitt problem är: jag KAN inte. jag försökte med det för..1,5 år sen kanske? efter tre veckor satt jag och storgrät för att jag hade sådan ångest över att äta en halv portion soppa. jag har en jättedålig och farlig relation till mat, jag äter alldeles för lite och oregelbundet för att hålla mig till regler. även om det är för min hälsa, för att jag ska må bättre, så slutar det i katastrof. jag måste vara så avslappnad som möjligt. jag måste kunna äta godis och bröd och sockra min frukostgröt när den blir äcklig.

jag önskar verkligen att jag kunde, men det går inte. jag är alldeles för rädd för att ramla ner i det där hemska, hemska träsket igen.

vbf sa...

Nämen, fyfan - då låter att ta ut spiralen som ett långt bättre alternativ!! Sockra på! :D <3

Linnéa sa...

Hej!

Jag har haft problem med svampinfektioner sedan jag var femton (!!) och är tjugoett nu, och alltså det är så helvetes jävla satans fittjobbigt, förstår dig verkligen. Har också haft spiral men tog ut den då jag fick samma råd som dig och det är MYCKET bättre nu, så jag tycker definitivt att du ska ta ut den. Hatar fittproblem så mycket och blir så ARG att det forskas så himla lite om detta. Vet ju inte exakt hur du känner, men jag antar att du också tycker att det här problemet sänker ens livskvalitet rätt rejält. Så hursomhelst, jag tycker du ska ta ut den, det är SÅ värt det med mens osv (och då har jag ändå typ syndaflodsmkt mens varje månad så det säger någonting)

Anonym sa...

http://hanapee.com/?s=svampinfektion

josefin sa...

Linnéa: men GUD. sex år?? din stackare! jag lider med dig! skönt att höra att det blev bättre av att ta ut den. jag har bestämt mig för att göra det och ska göra det i veckan (dessutom gratis eftersom mitt landsting tydligen är helt fantastiskt och underbart).

jag är också så jävla ARG över att det inte finns någon kunskap om det här. när jag fick canesten (bara krämen) första gången fick jag INGEN info om att man inte får använda den för mycket och länge eftersom man då blir immun och får svårare problem, det var något jag hittade själv medan jag googlade sönder hela internet. det var ändå en barnmorska som i övrigt är fin och bra, men ändå sa hon inget? jag fattar inte det. jag har verkligen fått KRIGA för att få någon info öht av gynekologer och barnmorskor, typ "men jag har läst det här och det här och det här, kan inte det vara något att prova?" och det enda dom kan säga är "men vi vet inte att det fungerar, ingenting är bevisat och jag vill inte testa någonting" eftersom det inte finns NÅGON bra forskning kring det. det är så JÄVLA störigt och jag tror verkligen inte att man skulle lägga såhär lite (egentligen obefintlig) energi och tid och resurs om det här var ett problem som män har.

herregud. fy fan vad jag hatar det. det sänker ju verkligen ens livskvalité rejält.

dessutom, det här jävla hattandet. om man frågar något svarar hen i fråga "jag vet inte, fråga den och den" och den hänvisar tillbaka. typ det här med min sjukdom. jag tror verkligen att mina problem förvärras av min vanliga sjukdom, eftersom jag har uttorkade och väldigt svaga slemhinnor överallt pga den. svampen får ju fäste i småsåren i slemhinnorna (har jag för mig?) och allt blir sämre. jag har tagit upp det med min ordinarie läkare som bara säger "jag vet inte, det där får du prata om med en gynekolog" och alla gynekologer jag pratat med säger "jag vet inte, det där får du prata om med din ordinarie läkare" när allt jag vill är att få veta om det finns något sätt att stärka slemhinnorna på. men icke.

man blir liksom inte tagen på allvar, riktigt.

jag hoppas verkligen att det blir bättre av att ta ut den, om det stays the same vet jag fan inte vad jag gör. så jävla jävla trött på detta.