måndag 18 februari 2013

649. hur det känns.


Vi kommer dansa in i varandra, vi kommer klä av varandras kläder och kyssa varandras armar, vi kommer stirra in i varandras ögon för att hitta botten, vi kommer röra oss in i sårbarhet, vi kommer upptäcka varandras skämmiga låtar och reta varandra för det, vi kommer finnas där
vi kommer finnas där

jag kommer att låtsas om att jag inte vet att du kommer lämna mig. Jag kommer låtsas om att jag inte kommer att göra dig besviken.

Du kommer att lämna mig. Jag kommer att göra dig besviken.

Jag är inte den du tror att jag är, okej? Jag älskar för mycket, älskar för snabbt. Jag kommer att bli full och säga det till dig innan du ens är min och du kommer undra vad som är sant, vad som är på riktigt. Jag älskar för mycket. Jag älskar så mycket att det tar över hela min kropp, att jag tappar greppet om världen. Jag kommer bygga en egen värld åt oss. En värld där bara du och jag får bo. Det låter romantiskt, men det är det inte. Det är ett fängelse. Ett fängelse pyntat med blommor och ljusslingor, ett fängelse som luktar svagt av citroner, ett fängelse jag försöker städa och hålla fint men likväl ett fängelse. Jag kommer att älska dig för mycket.

Du kommer att lämna mig. Jag kommer att göra dig besviken. Jag kommer att älska dig för mycket. Jag kommer att låtsas om att jag inte redan vet det här.

Jag kommer glömma hur mina ben fungerar utan dig. Du kommer åka från stan och jag kommer falla ihop. Jag kommer karva in märken i väggen för varje dag du är borta och jag kommer se det som en övning för dagen då du aldrig kommer tillbaka. Jag kommer köpa tågbiljetter till mig själv för att låtsas om att det är mitt val att åka ifrån dig. Jag kommer inte att använda dom biljetterna. Du kommer komma hem till mig igen. Du kommer att se mig ligga i en lägenhet full av märken och jag kommer att be dig hjälpa mig att stå upp, jag kommer berätta för dig att mina ben slutar fungera när du inte är i närheten. Du kommer inte att hjälpa mig. Du kommer förstå att det är bättre för mig om jag lär mig stå själv. Du kommer finnas i närheten men du kommer inte att hjälpa mig upp och jag kommer kravla till dig och kyssa dina fötter.

Du kommer börja upptäcka att vår värld är ett fängelse. Du kommer börja se det men försöka ignorera det, för du älskar mig med även om du inte förstår varför. Du älskar mig och därför kommer du tänka att jag iallafall gjort det fint åt oss, att vissa människor lever hela sina liv i små små celler och ett fängelse är bara ett fängelse, öppna fält är drömmar för naiva människor. Du är inte naiv. Du kommer att stanna trots att du ser fängelset. Trots att det ibland får dig att sluta andas av ångest.

Jag älskar för mycket, okej? Min kärlek är kärlek som kväver. Min kärlek är kärlek som kräver allt av dig. Jag kommer förvänta mig att du ska fixa mina problem och när du inte kan det kommer jag att hata dig. Jag kommer att hata dig varje gång du inte genomskådar min ilska. Jag kommer hata dig för att du säger ifrån. Jag kommer att hata dig för att du ber mig att växa, att du inte tolererar att jag står fast på samma ställe. Jag kommer att hata dig för att slippa hata mig själv. Jag kommer skrika på dig varje gång jag vill riva mig själv i stycken. Min kärlek är kärlek som kväver. Världen jag bygger åt oss är ett fängelse.

Du kommer lämna mig. Jag kommer göra dig besviken. Jag kommer låtsas om att jag inte redan vetat att det skulle hända.

Du kommer åka bort igen. Jag kommer längta efter dig så mycket. Jag kommer önska dig till mig varje dag. När du kommer hem igen kommer du att laga mat åt oss och jag kommer att älska dig så mycket att jag inte vet hur jag ska tala om det för dig, så istället klagar jag på att du använt för mycket chili. Jag kommer att hata mig själv för det, för det jag egentligen ville var att kyssa dig överallt för att du är så fin mot mig. Du kommer inte våga säga till mig eftersom du är så rädd för att jag igen igen ska falla in i en lägenhet full av hål och glömma bort hur mina ben fungerar. Du kommer att gå in på toaletten och gråta för att din kärlek inte är nog. Jag kommer att älska dig. Du kommer att hata mig. Jag kommer att vara skakande arg på dig för att du kommit så nära att jag tappat balansen. Du kommer att älska mig. Jag kommer att hata dig för att du gjort mig så svag. Jag kommer att somna gråtandes bredvid dig varje kväll och ingenting kommer någonsin vara nog. Jag kommer att önska att jag inte var jag, att mina tårar inte fanns, att jag kände till ett sätt att vara glad.

Du kommer att se på mig och önska att du aldrig träffat mig.

En gång åker du bort och sen kommer du aldrig mer tillbaks. Du kommer lämna mig och vår värld och jag kommer att låsas om att jag hela tiden vetat om att allting är till låns, att du aldrig skulle stanna, att jag räknat dagarna från början. Jag kommer att låsas som att det är ditt fel. Jag kommer att riva sönder alla jävla blommor jag pyntat vår värld med. Jag kommer att tända eld på alla biljetter jag köpte men aldrig använde. Jag kommer springa in i den, elden, och jag kommer att låtsas om att jag inte är skadad.

Du kommer stryka ett streck över mitt kapitel i din bok, du kommer riva ur sidorna och elda upp dom, du kommer radera mig ur ditt minne, du kommer se mig som ett trauma. Jag kommer låtsas om att jag visste det från början. att jag var beredd. Att det inte spelar någon roll. Jag kommer till slut glömma hur det var att älska dig till dagen då någon annan dansar in i mig och det enda jag tänker på är dina armar dina andetag. Jag kommer att låtsas om att det inte är så. Jag kommer att låtsas det varje dag.

Vi kommer aldrig mer tala med varandra. Du kommer hata mig. Du kommer önska att du aldrig träffat mig. Du kommer undra hur du någonsin älskade mig, du kommer inte förstå hur det gick till. Du kommer skämmas över min del i ditt liv. Jag kommer hata dig för att du gick, men hata mig själv ännu mer för att jag drev även dig bort från mig.det är så
det
känns
.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Älskling. Skriv en fucking bok och jag köper tusen ex.

inte skyldig sa...

Ja fasiken vad du skriver bra. Så att det verkligen känns.

Tärningen sa...

Och jag, ja jag kommer fortsätta läsa din blogg som fram till nu varit obekant för mig. Bra så tycker jag...

josefin sa...

Åh hörrni. Jag läste det här nu, när jag var ledsen efter en skitjobbig kväll igår. Tack, tack, tack.

Fina ni.

Tack igen.