torsdag 23 april 2015

skulle vilja vara härlig i den här bloggen bara en enda gång

är mycket trött!!! på grund av ganska mänskliga orsaker den här gången. utredningssamtalet idag är väl inte det mest normala jag gjort (det är sådär kul att sitta och svara på frågor om hur en fungerar och har fungerat socialt och ba ja nä i mitt fotbollslag pratade jag ju inte alls på fyra år...) men i övrigt! jag har aktiverat mig samtliga dagar den här veckan! det har varit kul och härligt!!!

i måndags drack jag och mina två bästisar aka dom enda jag hänger med ca någonsin vin i en park. det var soligt!! det var varmt!!! det var vår!!!!! kände verkligen HÄRLIGHET i varje ven och skickade ett otroligt sentimentalt sms till victor. jag och K (som går i samma arbetsträning, samma K som matchmakade mig och victor för 4 år sen ifall någon minns) sa vi stannar inte ute så länge va!! vi åker hem vid typ 19! HAHA. bra plan. blev ganska packad och gick och drack öl på lokal när solen gått ner vid 22. hängde med min rumskompis nya klasskompisar (nåja, två av dom) och lyckades vara HELT NORMAL rent socialt så det var ju också härligt. är förvisso helt normal nästan jämt. vilket på riktigt är ett problem i min vårdsituation. aja, nog om det.

på tisdagen quizade jag, med rumskompisen + 2 kompisar till henne + 2 bekanta som hon och jag hängde med en gång för typ en månad sen. jag skapar aldrig såna kontakter så undrens tid är ej förbi. bestämde att jag ska kolla på fotbolls-vm med en av dom i sommar, det ser jag fram emot och hoppas kommer hända på riktigt för han är faktiskt väldigt snäll och det skulle vara skönt att ha lite bekanta och inte bara 3 nära vänner och 1 pojkvän som totalt socialt nätverk. själva quizet gick rätt dåligt, mest för att jag är besviken på mig själv för att jag skrev HOSNI MOUBARAK istället för MUHAMMAD MURSI som svar på en fråga :/ nailade iaf vilka två syriska städer som hade störst befolkningsmängd innan kriget så min mellanöstern-kunskap är ju inte helt förlorad. men ändå.

ja det här var ju ett tråkigt inlägg. igår var jag på föreläsning med ann heberlein, det satte igång en del tankar om min gudsbild och min historia som frikyrklig. tror jag ska prata om det med min psykolog istället för att ta upp det här, men ja. jag tror inte att min ateism och brist på gudstro är så självklar som jag gärna vill göra den (trots att jag hela tiden säger typ "näää jag veeeeet ju inte......" så har jag brutit så TOTALT med allt det där, ger inget utrymme för något annat. kommer aldrig, aldrig mer gå tillbaka till kyrkan men det här är ändå en stor del av mitt liv som jag bara inte tillåter finnas? blir liksom ledsen och irriterad på mig själv för att jag börjat sjunga psalmer ibland när jag vill lugna ner mig själv. aja). ann heberlein är verkligen verkligen en viktig person. tack för att hon finns.

ja, nä, jag har inget särskilt att säga. har börjat mitt sidoprojekt i arbetsträningen och hela syftet med det är att bara släppa loss pretentionerna. väldigt svårt men också försiktigt kul. hade medarbetarsamtal där igår och handledarna tycker att jag är en tillgång till gruppen.

härligheter all around. nu ska jag duscha och sen hänga med min kille.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Vill såååå gärna prata religion någon gång. Once kristen uppfostran, alltid intresserad av kristendom? Min lillebror som nu är en stor människa med egen tro har introducerat mig till en podd vid namn Freestyle Christianity, som handlar om en teori som heter processfilosofi/processteologi, som är så himla intressant trots att jag ändå inte känner någon tro i mig. vad är detta för kommentar? Jag vet ej. Men spännande och fint med tro, och kanske rimligare än ateism.

josefin sa...

Jaaa det måste vi göra. Det är typ mitt favoritämne, men jag har svårt att få till det. Tror verkligen att det ligger något i att en blir intresserad av kristendom av en kristen uppfostran, även om en blivit skadad av kyrkan etc. Tror det i mitt fall handlar om att jag vill /förstå/? men det är också genuint intressant. älskar teologi.

Aah ja Heberlein pratade lite om processteologi vs systematisk teologi. Har lyssnat på två avsnitt av den podden nu, väldigt intressant. Heberlein tog förresten upp feministisk teologi och berättade att den utgår väldigt mycket utifrån feministiska sakfrågor, framför allt våld mot kvinnor och barn. Hon sa typ "ja visst är det intressant med systemteologins treenighetsteorier, men vi har inte tid med det, vi har riktiga problem här, vi måste ägna oss åt det".

En av hennes stora problem med sin tro och gudsbild är f.ö att gud gestaltas som man, att han är fadern och sonen och mannen skapades till hans avbild och kvinnan är bara sällskap. Dels grejen i sig förstås, men framför allt: vad händer som troende kvinna med ens gudsbild i ett patriarkat? I ett samhälle där kvinnors gemensamma erfarenhet är våld från män - hur ska man då kunna lita på den manliga guden och tro att han vill en väl.
Har aldrig tänkt på det förut men kände bara JAA EXAKT SÅ.

nu ska jag hejda mig men vi får verkligen diskutera religion någon gång.