tisdag 2 november 2010

381

Den slår mot mig på väg hem från bussen, med full kraft. Som ett knytnävsslag, som att någon sträcker sig in i hjärtat och trycker till. Hårt.

Jag går vidare.
Jag gör det, jag arbetar mig igenom det här. Jag har gått igenom värre saker. Jag har sett båda mina föräldrar nära döden, jag har sett dom slita sönder varandra i stycken, jag har velat dö. Jag har tagit mig igenom värre saker än det här, och jag vet att jag måste igenom. Jag kommer komma igenom för att jag måste igenom, för att jag vill igenom.

Och jag går där på trottoaren och det spöregnar och slår hårt i hjärtat. Jag kommer hem och hulkar i hallen.

Men jag vet:
Jag är snart där.Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont, fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod, som ett hjärta som vägrar sluta slå. När varje bön gått åt, fortsätt.
När jag fallit tungt på ditt minnes skrothög, hitta mig när som helst, på samma gator som Cederhök.

Blitt sparkad runt några gånger, som en del måste bli för att fatta vad som betyder nåt och vem som går att lita på, men när du var med mig... musiken slutade aldrig. Du bara får mig att hänga, hänga kvar.

Fortsätt när de lynchat sista hoppet, fortsätt när allt du levt för räknats ut som ett skämt. Där under träden, bakom stängslet finns en stig för dig, fortsätt. När du blir gammal och när du somnar med det sista de sa i din dörr "Håkan, du var bättre förr"

Blitt sparkad runt några gånger som en del måste bli för att fatta vad som betyder nåt och vem som går att lita på, men när du var med mig: musiken slutade aldrig. Du bara får mig att hänga, hänga kvar, för jag tror när vi går genom tiden:

Att allt det bästa Inte hänt än

1 kommentar:

. sa...

hur gör man, hur går man vidare? jag har inte blivit lämnad, bara för ett tag. han är bortrest i två veckor (ynka två veckor tänker du nu, men för mig är det en evighet) hur gör man för att inte gråta? jag vet att han har det bra. jag är bara orolig, att nått ska hända, att han ska flörta med nån tjej, ja helt enkelt orolig över allt känns det som. jag vet att han aldrig skulle göra nått men ändå gråter jag varje kväll..fan.